Cum sa rulezi un program/joc vechi pe un pc nou

Sunt convins ca majoritatea dintre noi am incercat sa instalam diferite programe / jocuri vechi si nu am reusit din cauza ca era calculatorul era nou si avea tehnologiile prea avansate pentru a putea lucra cu programe asa vechi.

De aceea propun o solutie foarte usoara la aceasta problema si anume o masina virtuala.

Ce este o masina virtuala?

O masina virtuala este un fel de PC virtual care este in interiorul pc-ului actual. De exemplu rulezi normal pc-ul pe windows vista , dar ai nevoie de windows 98 pentru a utiliza un soft si nu vrei sa iti instalezi acest windows pentru ca este prea vechi.

Ce este de facut :

Te duci fain frumos pe google si dai search la Vrtual PC

virtual pc

Dupa ce ati intrat pe siteul microsoft , mergeti pe sectiunea de downloads , dar aveti grija pe care din ele mergeti , pentru ca daca intrati pe alt link acesta va va duce la o intreaga baza de download a firmei microsoft care nu ne intereseaza, de aceea uitati unde trebuie sa intrati :

LINK

LINK

Aici sunt 2 posibilitati , daca aveti un pc cu un sistem de operare Windows 7 , atunci folositi exact programul pe care sunteti , va selectati daca Sistem de operare este pe 32 / 64 de biti si  limba dorita , si apoi puteti sa incepeti sa descarcati programul.

traseu de urmat

traseu de urmat

Daca folositi sistemul de operare Windows Xp / Vista , si doriti sa puteti folosi un sistem de operare mai vechi fara a-l instala , atunci trebuie sa luati o versiune mai veche de Virtual Pc . Urmariti toti pasii in afara de acesta ultimul , dupa care intrati pe linkul din dreapta cu virtual pc 2007 :

virtual pc 2007 - VIsta / XP

virtual pc 2007 - VIsta / XP

Dupa aceea mergeti pe linkul de Download Virtual PC 2007 si dupa aceea selectati limba dorita si puteti incepe downloadul.

selectati limba

selectati limba

porniti download-ul

porniti download-ul

Din pacate nu am decat windows xp deci pe windows 7 nu stiu ce se intampla .

Cum functioneaza :

Se creeaza o masina virtuala care va folosi o parte din resursele disponibile ale calculatorului , de ex pentru windows 98 , sa zicem ca folosim 128 mb memorie RAM , 20 de gb din HDD.

pe acesta se va instala un windows la alegere , dintr-un meniu  , acesta se va instala insa fiti atenti , aveti nevoie de cd cu windows-ul pe vreti sa il instalati .

poze cu pasii anteriori :

cevaceva2

ceva3

ceva 4

Deci e numai bine , e instalata masina virtuala , o porniti din virtual pc console ( primul meniu din care ati dat sa creati masina virtuala ) , vi se va deschide intr-o fereastra separata . Spor si Numai bine.

Pentru orice fel de nelamuriri lasati un comment , va voi ajuta cu cea mai mare placere

Reclame

~ de demostenes1 pe August 21, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: